nieuw & lekker

IJstrends 2022

De 6 ijs trends voor 2022

Al bijna 20 jaar gaan onze ijsmakers jaarlijks naar de badplaats Rimini in Italië. Daar komen uit bijna alle landen van de wereld ijsmakers samen voor de grootste ijsbeurs ter wereld. De Sigep. 28 hallen vol, 1250 standhouders en bijna 180.000 ijsmakers komen hier samen. (al weten we niet of ze door Corona er dit jaar allemaal zijn) Genoeg te zien dus. Daarom zetten we voor jou de ijs trends 2022 op een rij.

1. Duurzaam is de norm.

Wij als duurzaamste ijsmakerij wisten dit natuurlijk al 😉 , maar goed om te zien dat de trend in Europa zo duidelijk zichtbaar wordt. We zien het terug in een veelvoud aan biologische ingrediënten voor biologische ijsjes. IJskarren met een dak van zonnepanelen. Elektrische vrieswagens, papieren lepeltjes.

2. Betalen? Dan in/aan de computer

Corona zet de wereld op z’n kop. Ook als het gaat om ijsjes. Bij ons hebben we ijskarren met spatschermen en pin maar in Italië zag je ongelofelijk veel betaalmachines. Je kunt je bestelling ingeven. Je munten of briefgeld deponeren of pinnen. In Nederland ligt het aantal pin betalingen al ongelofelijk hoog vergeleken met de rest van Europa. Maar je ziet een heel sterke trend van niet meer van hand tot hand geld aannemen.

3. IJs maken en gelijk verkopen.

We schreven er al eerder over. IJs maken in het klein. Leuk voor de beleving in een ijssalon of op plekken waar weinig ruimte is. Maar nu zien we het volop. Lange rijen met kleine ijsmachines voor de ultieme versbeleving. De disco verlichting vonden we wel heel heftig maar het idee is prachtig.

4. Patisserie & (ijs)gebak

Optimaal gebruik maken van (ijs)vitrines. Ook nu weer bijzonder veel prachtige patisserie voor ambachten vaklieden die met hun creativiteit het hele jaar omzet willen maken. Niet alleen maar bakken ijs in je vitrine maar aangevuld met ijs op een stokje, icecream sandwiches, of pattiserie. De grondstof leveranciers hebben door dat de wereld klaar is voor meer luxe patisserie en met een goede vitrine kun je hier echt onderscheidend zijn.

5. IJs is niet om te likken, maar om te eten.

Ere wie ere toekomt. Ben & Jerry’s heeft er voor gezorgd dat we niet meer een ijsje likken maar echt gaan eten. Met dikke swirls / sauzen door het ijs en natuurlijk heel veel lekkers. Zoals stukken koek chocolade of cookie dough. En juist die inclusies (stukjes in het ijs) maken een ijsje nog spannender. Op de beurs veel verschillende soorten cookie dough of cake voor door het ijs. Wij kregen genoeg inspiratie om volgende smaken te ontwikkelen.

6. Een koekje van eigen deeg

Vroeger toen had je nog een vierkant perskoekje voor je softijsje. Die dagen liggen vreselijk ver achter ons. De koekjes voor je ijsje worden luxer en luxer. Met spikkels, chocolade, nootjes en in veel verschillende vormen. Of je ijscoupe, niet meer in traditioneel glaswerk, maar in een bakje van koek. Of de foto rechts. Eetbare ijslepels. Dit vonden wij een onwijs gave vinding. Hoef je je houten lepeltje niet meer weg te gooien. Nu eet je het koekje gelijk op!

Wil je op de hoogte blijven van alle noviteiten die we vanuit Italië meenemen naar Nederland? Blijf ons volgen op Facebook en Instagram of zoek op de bekende hashtag en ons adagium: #overaldejongsijs

(Marjan de Jong is operationeel directeur van De Jong’s IJs, ze is al 17 jaar lang onderdeel van onze ijsfamilie. In haar blogs houdt ze je op de hoogte van alle ontwikkelingen bij De Jong’s IJs)


De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?