Ontwikkeling & Innovatie

Research & Development

Research and Development

Samen met onze ijsmerken & private label partners maken we de meest bijzonder ijs producten. Ons team van ijs experts helpen u dan ook graag om nieuwe smaken en producten te ontwikkelen. We zijn dan ook trots dat we beschikken over een eigen research en development afdeling. Ons R&D team innoveert continu tot nieuwe en unieke ijs producten. Zo hebben wij reeds vele jaren ervaring met plantaardig / vegan ijs op basis van Soja, kokos, rijst, amandel, haver of cashew.

Wat kunnen we doen?

Bent u bezig met de ontwikkeling van uw ijsmerk? Wilt u bestaande recepturen aanpassen? Bepaalde ijs smaken reproduceren? Of juist verbeteren?
Hierin kunnen we onze klanten & partners helpen. Onze mogelijkheden om echt te vernieuwen en de mogelijkheden om snel een nieuw product op het schap te krijgen zorgen voor ons dagelijkse werkplezier!

Hoe doen we dat?

Eind 2020 hebben we aangrenzend aan onze productiehal een apart ijs laboratorium gebouwd voor research & development. Zodat wij los van de productie dagelijks kunnen werken aan vernieuwingen van het assortiment van onze ijsmerk klanten & private label partners.
Met volledige pasteurisatie en homogenisatie en meerdere ijsmachines kunnen wij alle smaken in kleine batches maken. Zodat onze klanten kunnen testen, experimenteren en perfectioneren van haar ijscups of ijsbekers.

Welke stappen doorlopen we?

Om samen tot een nieuw product te komen doorlopen we de volgende stappen:
1) Receptuur
We beginnen met een receptuur te maken voor het perfecte ijsje. Als er een bestaand recept is gaan we daarmee aan de slag. Wil je iets compleet nieuws dan kunnen we dat samen ontwikkelen. Ontwikkelingskosten zijn gemiddeld tussen de € 500,- en € 2000,-. Afhankelijk van hoevaak we samples maken. Je ontvangt je eigen recept en je eigen samples om aan (nieuwe) klanten te laten proeven.
2) Declaraties & voedingswaarden
Nu het recept en samples zijn goedgekeurd laten we extern je declaratie & voedingswaarden berekenen. Dit kost rond de € 150,- per receptuur. Daarmee kun je beginnen aan het maken van je verpakkingsontwerp.
3) Verpakking
We helpen je met het kiezen voor de perfecte verpakkingsleverancier of je hebt al je eigen fabrikant. Je maakt je eigen ontwerpen en spreekt met de verpakkingsleverancier af wanneer je bekers klaar zijn. De kosten voor verpakkingen zijn voor de merkhouder. We kunnen een minimumvoorraad aan verpakkingen houden in onze ijsfabriek. De rest kun je extern wegzetten bij een (extern) warehouse.
4) Productie en Expeditie
Nu jouw verpakkingen er zijn, kunnen we je ijs gaan maken. We hebben 2 tot 3 werkweken nodig van je bestelling tot uitlevering. We verpakken je ijs en zetten het klaar voor transport. Wij leveren uit tot in de vrachtwagen. Wij kunnen zelf geen voorraad houden. We brengen graag in contact met een van de vrieshuizen waar we mee samenwerken.

Welke expertise hebben we in huis?

Ons team is gericht op een complete cyclus van nieuwe ijs producten in de supermarkt. Dat betekent dat we u kunnen helpen met het lanceren of verbeteren van producten voor uw ijsmerk in retail of supermarkt ketens. In ons team vindt u product ontwikkelaars, een kwaliteitsafdeling, inkopers, marketeers en supply chain expertise.

Exclusiviteit

Wij bestaan door exclusief te werken aan recepturen en ijsjes van onze klanten. Of beter gezegd, onze partners. U kunt van ons exclusiviteit verwachten als het gaat om het ontwikkelen van recepturen of juist het aanpassen of verbeteren van uw recepten. Wij zijn dan ook uiteraard bereid om geheimhoudingsverklaringen te overleggen om samen echt uniek te kunnen zijn en blijven.

Komt u (digitaal) kennismaken met ons team? Heeft u vragen over het verbeteren van uw ijs product? Wilt u een nieuw ijsje ontwikkelen? We helpen graag. Bel of e-mail ons om eens kennis te maken.

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?