Het meest duurzame ijsje maken we niet alleen. Daar hebben we iedereen in de keten voor nodig. Boeren, telers, leveranciers en onze klanten. We noemen ze onze partners. We willen mooie en duurzame ingrediënten gebruiken voor een toekomstbestendige landbouw en alle kansen voor natuurbeheer bij onze boeren. Wij geloven dat we betere kwaliteit grondstoffen kunnen kopen als we de mensen kennen die hier dag en nacht mee bezig zijn. Op deze manier ijs maken vergt meer werk, kennis en ervaring maar wij zijn van mening dat dit het waard is, je kunt het proeven. 

Scroll naar beneden en ontmoet onze partners.

Sjoerd en Douwe Miedema

De beste melk voor ons roomijs

De Nije Mieden is het boerenbedrijf van Sjoerd en Douwe (vader en zoon) Miedema. Het is gevestigd in Haskerdijken, SKAL gecertificeerd en dus biologisch. Dat betekent onder meer dat ze geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruiken.
Daarnaast kiezen Sjoerd en Douwe er zelf voor hun koeien geen krachtvoer te geven. Alleen wat geplette gerst, aangevuld met mineralen, om ze de melkstal in te lokken. Hun koeien geven dus melk, puur van het gras dat in de landerijen van De Nije Mieden groeit. Die melk is dan ook heel bijzonder: erg smakelijk en met een gunstige vetzuursamenstelling!
Omdat de koeien vrijwel alleen gras te eten krijgen, is de kwaliteit van dat gras cruciaal. En natuurlijk wordt die kwaliteit weer bepaald, door de bodem waaruit het gras groeit.
Sjoerd en Douwe gaan zorgvuldig met deze bodem om.
Zo streven ze naar een een gezond bodemleven en hebben ze hun waterpeil hoog. Dit is cruciaal voor de weidevogels, maar voorkomt ook oxidatie van veen en de uitstoot van CO2. Hun doel is zelfs om CO2 vast te leggen. Op die manier dragen ze een steentje bij aan de oplossing van het klimaatvraagstuk.

Klaas de Lange

Biologische boter vers van het grasland

Aan de rand van het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa, Nationaal Park Weerribben-Wieden, ligt de zuivelboerderij van Klaas De Lange; Weerribben Zuivel. Ze hebben er voor gekozen het bedrijf aan te passen aan de omgeving: extensieve, biologische veehouderij, met daarnaast een ambachtelijke zuivelfabriek.
Klaas de Lange, eigenaar van Weerribben Zuivel: “Het grootste gedeelte van het jaar lopen onze koeien buiten in een rijke weide vol bloemen en kruiden en in de koudere maanden als het land te nat is en er te weinig gras op het land staat voor de koeien, verblijven ze in een grote stal. Voor ons maakt weerribben echte volle biologische boter voor de volle smaak van ons ijs. 

Peter van der Wal – Koffie

De lekkerste koffiebonen van de beste kwaliteit

Peter ademt koffie, hij raakt er niet over uitgesproken. Al ruim 10 jaar werken De Jong’s IJs en Peter samen. Als koffie melangeur bedenkt en ontwikkelt Dutch Beans koffie melanges voor horeca en speciaalzaken. Met duurzame koffie uit landen met goede werkomstandigheden en een perfecte kwaliteit. De gebrande koffiebonen koken wij in het geheel mee in de ijsmix, we laten het 24 uur rijpen en zeven het er dan uit. Een bewerkelijk proces maar dan heb je wel het perfecte ijsje. Je vindt de koffiebonen van Peter in ons Koffie ijs, Espresso ijs en Cappuccino ijs. 

Jeroen Schwering – Aardbeien

De duurzame aardbeienkweker

Elke keer is het weer een bijzonder gezicht, zoveel aardbeien waar je maar kunt kijken. Jeroen kijkt er niet meer van op. Deze duurzame aardbeien kweker maakt voor ons verschrikkelijk veel aardbeien schoon, haalt het kroontje er af zodat wij ze in de ijsmix kunnen verwerken. Met zijn merk Fruitjuweeltjes kun je z’n bakjes aardbeien overal in het noorden tegen komen. 

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?