Het meest duurzame ijsje maken we niet alleen. Daar hebben we iedereen in de keten voor nodig. Boeren, telers, leveranciers en onze klanten. We noemen ze onze partners. We willen mooie en duurzame ingrediënten gebruiken voor een toekomstbestendige landbouw en alle kansen voor natuurbeheer bij onze boeren. Wij geloven dat we betere kwaliteit grondstoffen kunnen kopen als we de mensen kennen die hier dag en nacht mee bezig zijn. Op deze manier ijs maken vergt meer werk, kennis en ervaring maar wij zijn van mening dat dit het waard is, je kunt het proeven. 

Scroll naar beneden en ontmoet onze partners.

Geertje Berga – Yoghurt & Kwart

Vers gemaakte yoghurt en kwark

In Terwispel maakt Geertje Berga met haar bedrijf Westerleane dagverse zuivelproducten. Met haar ruim 80 melkkoeien die in het seizoen in de wei lopen maakt ze Yoghurt, Vla, Chocolademelk, Karnemelk en Kwark. Westerleane maakt momenteel de transitie naar een regeneratief landbouwsysteem. Deze transitie zal resulteren in betere bodemkwaliteit (draagt bij aan een verbeterde water regulatie), toename in biodiversiteit en vitalere gewassen met smaak. En die smaak die proef je. In al onze yoghurtijsjes vind je de Yoghurt van Geertje. En in onze Cheesecake ijsjes ook haar Kwark!

Buurvrouw Durkje – Boter

Biologische boter, mei leafde makke

‘Mei leafde makke.’ (Vertaald uit het Fries: Met liefde gemaakt) In 2012 begon Durkje haar bedrijf: Buurvrouw Durkje met 11 koeien haar kaasmakerij in heel veel soorten. Maar de ambities van de Friese zuivelonderneemster gingen verder. Samen met de biologische boer Miedema heeft ze de handen ineen geslagen om boter te maken. En die is gewoon perfect. Vet, mooi op smaak en heel smeuïg. De biologische boter gebruiken wij om ons ijs nog romiger te maken. In al onze melkijsjes zit haar boter en die maakt het helemaal af! 

Peter van der Wal – Koffie

De lekkerste koffiebonen van de beste kwaliteit

Peter ademt koffie, hij raakt er niet over uitgesproken. Al ruim 10 jaar werken De Jong’s IJs en Peter samen. Als koffie melangeur bedenkt en ontwikkelt Dutch Beans koffie melanges voor horeca en speciaalzaken. Met duurzame koffie uit landen met goede werkomstandigheden en een perfecte kwaliteit. De gebrande koffiebonen koken wij in het geheel mee in de ijsmix, we laten het 24 uur rijpen en zeven het er dan uit. Een bewerkelijk proces maar dan heb je wel het perfecte ijsje. Je vindt de koffiebonen van Peter in ons Koffie ijs, Espresso ijs en Cappuccino ijs. 

Jeroen Schwering – Aardbeien

De duurzame aardbeienkweker

Elke keer is het weer een bijzonder gezicht, zoveel aardbeien waar je maar kunt kijken. Jeroen kijkt er niet meer van op. Deze duurzame aardbeien kweker maakt voor ons verschrikkelijk veel aardbeien schoon, haalt het kroontje er af zodat wij ze in de ijsmix kunnen verwerken. Met zijn merk Fruitjuweeltjes kun je z’n bakjes aardbeien overal in het noorden tegen komen. 

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?