3 generaties ijsmakers

Over ons

Het verhaal van onze heerlijke roomijs begint bij banketbakker Harke de Jong in het Friese Lippenhuizen. Al vanaf 1947 maakt hij zomers 7 dagen per week vers schepijs in zijn banketbakkerij. Middels authentieke ijskarren is het ijs van de befaamde banketbakker tot in de wijde regio verkrijgbaar. Het geheim? Verse, lokale en mooie ingrediënten en dagelijkse bereiding. Echte room & volle melk. Van vers naar vers noemde hij dat. Eigenlijk doet de derde generatie ruim 70 jaar later niets anders. Mooie, verse en duurzame ingrediënten verwerken tot de lekkerste ijsjes in een van de meest duurzame ijsmakerijen van Nederland.

Ons bedrijf specialiseert zich in 4 segmenten:

1) Exploitatie van ijsconcepten

De ijskarren van toen zijn gebleven. Sterker nog er zijn er tientallen bijgekomen. Ons bedrijf richtte zich met de komst van de derde generatie De Jong sinds 2002 meer en meer op evenementen. We zijn sterk in een full service concept. Wij verkopen ijs op (uw) festivals, evenementen, concerten of andere events. Wij nemen de exploitatie volledig over middels ijskarren, foodtrucks, mobiele ijssalons of via pagode tenten. Alles op het gebied van ijs en ijsgerelateerde concepten kunnen wij voor u doen. Het voordeel? Een partij die duurzaam al uw ijs verkoopt aan uw gasten middels de vele concepten zoals: Schepijs, Frozen Yoghurt, Slush of impuls ijs. Kijk voor meer informatie bij onze evenementen.

2) Verhuur van ijskarren

Wij verhuren onze ijskarren ook. Wilt u een ijskar huren met een leuke ijscoman of een ijsmeisje? Dan verzorgen wij dat graag voor u. Met tientallen medewerkers en ijskarren gaan wij 7 dagen per week door heel Nederland om bedrijven, instellingen of groepen te voorzien van onze ijsjes. U kunt bij ons terecht voor 1 ijskar met 250 ijsjes, maar ook voor 25 ijskarren tegelijk in het hele land. Als u het kunt bedenken, kunnen wij het waarmaken.

3) Levering aan ijssalons

Ons bedrijf levert haar verse ijs ook aan tientallen speciaalzaken, ijssalons en winkels. Wij zorgen voor prachtige presentaties in ijsvitrines en een goed logistiek netwerk zodat u altijd bij ons terecht kunt als u ijs nodig heeft. Middels onze eigen bezorgdienst en externe transporteurs komen wij overal.

4) Productie voor derden (Retail/Foodservice)

Deze tak van ons bedrijf is gericht op het produceren voor andere merken of huismerken ijs. Schepijs voor retail, supermarkten, winkelformules of groothandels. U bent zich er wellicht niet van bewust maar enkele merken in de Supermarkt worden bij ons ontwikkelt en geproduceerd.

Bekijk onze ijsmakerij voor meer informatie.

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?