Ontwikkeling binnen De Jong’s ijs

Ondanks dat we tijdens corona niet meer mogen doen wat we leuk vinden, namelijk mensen blij maken met ijs op festivals en evenementen, betekent dat natuurlijk niet dat wij stil staan. Deze periode gebruiken wij nu om verder onderzoek te doen naar ijs. En dan zul je misschien denken, wat valt er nou te onderzoeken aan ijs? Geloof ons, heel veel.

De laatste jaren is de foodmarkt aan het veranderen. Er is een voortdurende en toenemende vraag naar nieuwe en gezondere producten. Ook wordt er steeds meer aandacht besteed aan een bewustere levensstijl. Vaak wordt het consumeren van dierlijke producten dan beperkt en zelfs geheel uitgesloten. Om als ijsbedrijf mee te gaan in deze trend wordt er onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van vegan en suikerarm ijs.

Er is al een begin gemaakt met het onderzoeken van verschillende ingrediënten die de dierlijke bestanddelen en de geraffineerde suikers in het ijs zullen moeten vervangen. Door middel van combineren van bestanddelen en het uitvoeren verschillende testen (en door veel proeven natuurlijk) zijn we op zoek gegaan naar een ijsmix waar we vervolgens goed mee verder kunnen werken. Zodra er een goede basis staat is het tijd om het ijs een smaakje te gaan geven. Het kan nu best zijn dat we, doordat we het ijs een smaakje gaan geven, weer opnieuw moeten kijken naar de samenstelling van het basisrecept. 

Door het doen van deze onderzoeken willen we ons niet alleen richten op de laatste trends, maar willen we ons ook inzetten om gezonder ijs te produceren. Door het ontwikkelen van deze recepturen zijn wij beter in staat in de springen op de snel veranderende foodmarkt en kunnen wij iedereen laten genieten van een overheerlijk ijsje van De jong’s ijs.

Voor meer informatie over ons onderzoek kun je ons altijd een berichtje sturen, en houd ook onze instagram pagina in de gaten waar wij regelmatig jullie op de hoogte houden van onze bezigheden. 

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?