all about the ice cream news

Ice cream trends Anuga 2023

Elke 2 jaar vindt de grootste voedingsmiddelen beurs voor Retail plaats in het Duitse Keulen. De Anuga!
met 284.000 vierkante meter beursoppervlak, bijna 8000 exposanten en 169.000 bezoekers uit bijna 200 landen is dit DE plek om nieuwe trends en producten te laten zien. Ook De Jong’s ijs opereert ondertussen in vele landen daarom zijn wij er deze editie natuurlijk weer bij. En daar delen we graag de ijs trends die opvallen.

1. IJs met minder suiker, minder vet, keto

De gezondheidstrend raakt ook het ijs. Ook hier op Anuga vind je veel ijssoorten met minder suiker, of minder vet. Met een deel minder suiker kun je nog steeds waanzinnig lekker ijs krijgen. En draag jij bij aan een beter product en een verbeterde nutriënten score. Ook wij hebben voorbeelden van ijsjes met A, B of C score op de nutriscore. Wat verder opvalt dat elke niche wordt bediend. Zoals bijvoorbeeld ijs wat voldoet aan een Paleo of Keto voedingspatroon.

2. IJs voor honden

Ja, je leest het goed. IJsjes voor honden. Wij stonden er ook even echt van te kijken. Maar het bolletje ijs wat voorheen nog wel eens werd opgegeten door je hond heeft een compleet eigen productcategorie gekregen. En eigenlijk is dat een leuke noviteit. We zijn benieuwd waar we het gaan tegenkomen dit seizoen.

3. IJs in transparante cups met lagen

Dit kwamen we veelvuldig tegen op Anuga. IJs in transparante cups met verschillende lagen. Met lagen saus, crumble, koek en ijs er tussen. Het ziet er prachtig uit in het schap van een supermarkt vriezer. En met smaken kun je eindeloos combineren.

4. Mochi ijs

Na de enorme markt in Azië en Amerika komt eindelijk in west Europa meer aanbod van Mochi ijs producten. Mochi is ijs in een omhulsel van deeg. Een makkelijke portion pack snack. En in tegenstelling tot 2 jaar geleden is ook nu Mochi fors aanwezig op de Anuga.

5. Balletjes ijs

Terug van weggeweest maar nu in groter formaat. IJs in balletjes. Nu in retail verpakkingen. Met een leuke bite was dit ook een opvallende nieuwkomer voor het ijsschap.

6. Ice cream sandwich

Het lekkerste koekje is een koekje met ijs er tussen. De ice-cream sandwich mag niet meer ontbreken in de retail. We zien er steeds meer voorbij komen. Beter verpakt in een flowrap of sta-zak. Een mooi alternatief voor een handijsje.

7. Speciale smaken in het seizoen

Ook zien we steeds meer verrassende smaken voor in het seizoen voorbij komen. Producten die gebruikt worden als in-out product voor bijvoorbeeld kerst of pasen. Ook wij hebben herfst ijsjes meegenomen zoals Bitterkoekjes en Stroopwafel ijs. Maar de leukste is onze kerstkransjes ijs. Gevulde kerstkransjes met marsepein en musketzaad en stukken chocolade.

Al ruim 80 jaar zijn onze ijsmakers experts geworden in het maken van het lekkerste schepijs. Dat doen we dan ook nog een keer in de meest duurzame ijsfabriek. Wij helpen je graag je ijs wensen te vertalen naar concrete producten op het schap. Of het nu gaat om kleine of grote ijscups, ijstaarten, ijs in transparante potten, ijskoekjes of specials. Wij maken het voor je. Kom gerust eens langs of stuur een berichtje!
En volg ons voor de lekkerste updates op Instagram! Of zoek op hashtag #overaldejongsijs

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?