Frozen Dutch Organic Vegan Ice-cream

De chocolade indianen uit Peru

Frozen Dutch Awajun Chocolate

In opdracht van het Amsterdamse IJsmerk Frozen Dutch heeft De Jong’s ijs een duurzaam vegan biologisch chocolade sorbet ijsje mogen maken. Wat uniek is, is de chocolade die we gebruiken.

De cacao van deze reep wordt door de Awajun indianen verbouwd. De Awajun zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in de jungle van het Amazone regenwoud in het noord-oosten van Peru. Cacao komt van oorsprong uit de regenwouden van de Amazone. Deze Criollo cacao komt dus rechtstreeks van de geboortegrond van de cacao.

Afbeelding: Holland & Barett

Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de Awajun indianen in hun levensonderhoud voorzien en zijn zij niet genoodzaakt geld te verdienen door hout te verkopen of te kappen voor landbouw en veeteelt. Hiermee draagt deze reep bij aan het behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van cacao.

De chocolade komt van het Nederlandse bio chocolade bedrijf Chocolate Makers, met een duidelijke missie:
Een volledig duurzame alternatieve cacaoketen bouwen door directe samenwerking met boeren(coöperaties), bedrijven (retail) en consumenten om zo te laten zien en ervaren dat de cacaoketen bijdraagt aan betere chocola en een betere wereld.

Chocolate makers koopt hoge kwaliteit biologische cacao direct bij de boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek. Dit doen ze voor een goede & eerlijke prijs. Ze branden zelf en nemen de tijd. Eerlijk, stoer, biologisch, Nederlands en ècht lekker. (bron: https://www.chocolatemakers.nl)

Chocolate Makers (afbeelding: de Westkrant)

Duurzaam ijsje

En dan komt alles samen in Gorredijk. Onze ijsmakers zijn gek op biologische concepten in onze duurzaamste ijsfabriek. (Lees hier meer.) Het ijs smaakt romig is compleet vegan, biologisch en bevat stukjes cacao nibs en gekonfijte sinaasappel.
Verkrijgbaar eind dit jaar in de biologische speciaalzaken.
Frozen Dutch is nu onder andere verkrijgbaar bij Udea en Marqt Supermarkten met een breed assortiment.

Meer weten over deze bijzondere chocolademakers? Het Algemeen Dagblad schreef er een mooi stuk over, lees het hier.

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?