De zomer update van 2021

Duurzaam smaakt nu nog lekkerder

De (duurzame) zomerupdate van 2021

De voorspelde “Summer of love” bleef uit deze zomer door alle Corona maatregelen. Maar een bijzonder eerste halfjaar was het wel voor De Jong’s IJsfabriek. Zoals we je in onze vorige blogs al vertelden heeft ons team door snel te anticiperen een enorme ontwikkeling meegemaakt als ijsfabriek voor duurzame ijsconcepten voor supermarktketens en ijsmerken in heel Europa. Door deze snelle groei verandert ons bedrijf, ons team en onze locatie. Des te leuker om jullie mee te nemen in alle (duurzame) ontwikkelingen van het eerste halfjaar van 2021.

Meer groei = meer energieverbruik = meer zonnepanelen

Ons doel? De meest duurzame ijsfabriek van Europa zijn. Dat halen we alleen om energieneutraal te zijn en te blijven. We plaatsten ruim 350 nieuwe zonnepanelen naast onze bestaande 200 om ook energieneutraal te blijven in de toekomst. Kijk hieronder met ons mee naar de plaatsing!

“Bezorg” Tesla

Bezorgen op Blauwe diesel (HVO100) kan zorgen tot 90% reductie* van de uitstoot van broeikasgassen. Maar met elektrisch rijden kunnen we gebruik maken van stroom die we zelf opwekken en daarom testen we nu onze eerste Tesla en dat smaakt naar meer. En hij ziet er ook nog eens waanzinnig lekker uit.


Nieuwe hal

Als je de laatste anderhalf jaar bij ons bent geweest weet hoe ramvol onze fabriek was. Elke dag was puzzelen om inkomende en uitgaande goederen op elkaar af te stemmen. Met het vertrek van onze huurder en fantastische buurman NNI Interieurbouw kwam er ruim 700m2 ruimte bij die we hebben gebruikt voor de (ver)bouw tot magazijn voor grondstoffen en verpakkingen. We hebben een complete inpakhal gebouwd zodat we nog meer bekers ijs kunnen verwerken. En we bereiden ons met de derde hal voor voor de bouw van een vrieshuis om de groei in ijsproductie “cool” te kunnen houden. Oh en natuurlijk meer kekke kantoorruimte! Zie enkele foto’s hieronder.


Klimaatneutraal ijs

Maar belangrijker nog dan bouwen en verbouwen: We zijn per mei j.l. ook klimaatneutraal met onze ijsfabriek. We hebben de laatste 4 jaar onze Co2 Footprint enorm weten te verlagen. Het laatste kleine beetje wat we uitstoten compenseren we met Co2 certificaten van het waanzinnig mooie project. “Valuta voor Veen” Lokale boeren die hun grond drastisch vernatten om Co2 in de grond te houden. We hebben er zelfs een aparte pagina aan geweid. dus als je nog even hebt, je meer wilt weten over onze enorme tocht naar klimaatneutraliteit en de maatschappelijke doelen die we zo graag willen bereiken.
KLIK DAN HIER. of hier. EN HIER MAG OOK.
P.S. Bioboer Sjoerd Miedema legt hieronder uit wat hij doet met zijn land voor meer biodiversiteit en weidevogels. Wij zijn blij dat wij daarin een klein steentje mogen bijdragen.

3 sterren Beter Leven Keurmerk

Ondanks dat al meer dan de helft van onze ijsproductie biologisch en veganistisch is blijven we ook zoeken naar vernieuwende concepten op basis van zuivel. Heerlijk roomijs met een goed verhaal. Voor een landelijke supermarktketen ontwikkelden we een concept gebaseerd op biologische zuivel met het 3 sterren beter leven keurmerk. Niet alleen heel erg lekker maar ook erg verantwoord. Klik hier om meer te lezen over het BLK keurmerk van de Dierenbescherming.


Oh ja, en onze directeur is vertrokken (Maar we hebben er nog één)

Leuk om mee af te sluiten, goede cliffhanger ook. Onze directeur en eigenaar Romke de Jong ligt er een poosje uit. Hopelijk zelfs 4 jaar. Klinkt gek? Is het ook. Romke is namelijk verkozen tot lid van de Tweede Kamer bij de landelijke verkiezingen afgelopen maart. Romke was natuurlijk al bijna 8 jaar lang actief als raadslid en de laatste 2 jaar als fractievoorzitter in de Provinciale staten maar nu is hij dus echt vertrokken naar Den Haag. De passie die Romke heeft voor duurzaam ondernemen wil hij graag meenemen naar de Tweede Kamer om ons bedrijfsleven helpen te verduurzamen. In zijn volgende blog neemt hij (tijdelijk) afscheid en vertelt hij over deze enorme verandering. Maar niet getreurd, de rest van ons hele team blijft. (en Romke komt af en toe langs voor een ijsje)
Voormalig operationeel directeur Marjan de Jong volgt hem op samen met tweede generatie ijsmaker Eeuwe de Jong. Wil je Romke volgen als politicus? Klik dan hier voor zijn twitter of hier voor zijn instagram.

Nederland, Den Haag, 20 april 2021 Romke de Jong, D66 kamerlid in de Tweede Kamer. foto: ANP / Hollandse hoogte / Peter Hilz

Hopelijk zien we je snel weer terug! Heb je vragen of opmerkingen? Bel of mail ons gerust.

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?