De Jong's IJs in het buitenland

Waarom Nederlandse ijsjes het zó goed doen als export product!

Afgelopen week bleek dat Nederland de tweede grootste ijs exporteur van Europa is. Na Frankrijk. Maar vóór IJsland Italië.
Volgens RTL Nieuws: “Achtendertig miljoen kilo ijs: zoveel wordt er jaarlijks in Nederland geproduceerd voor de export. We zijn daarmee de twee na grootste exporteur in Europa. En dat zijn niet alleen maar Raketjes en Calippo’s: vooral vegan ijs is populair.” Lees het hele artikel en het bezoek van RTL Nieuws aan onze fabriek hier.

EditieNL & RTL Nieuws

EditieNL en RTL nieuws kwamen bij De Jong’s IJsfabriek op bezoek om nou te kijken waarom ‘ons’ ijs zo populair is in het buitenland.
De Jong’s IJs exporteert al 6 op de 10 ijsjes die we maken in onze fabriek.
Directeur Marjan de Jong legt daarom ook graag voor de camera uit waarom onze ijsjes het nou zó goed doen in het buitenland.

Hitradio Veronica

Ook Hitradio Veronica belde op donderdagochtend 5 augustus met Marjan om nou te horen wat al die andere landen doen met zoveel Nederlands ijs en welke trends wij als innoverende ijsfabriek zelf zien.
Luister hieronder naar het interview.

Export ijs buiten Europa 2020

  1. Frankrijk: 59 miljoen kilo
  2. Nederland: 38 miljoen kilo
  3. Duitsland: 29 miljoen kilo
  4. Italië: 20 miljoen kilo
  5. België: 16 miljoen kilo

Bron: Eurostat 

RTL Nieuws

Volgens directeur Marjan de Jong doen de ijsjes van onze fabriek het zo goed omdat we een van de meest duurzame ijsfabrieken zijn van Europa. Energieneutraal en klimaatnegatief. En daarnaast investeren we ongelofelijk in nieuwe ijssoorten zoals vegan ijs op basis van Cashew, Amandel, Haver of Lupine. En dat in wel 200 smaakcombinaties.
We kunnen het er uren over hebben, maar kom ze vooral een keer proeven 😉

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?