Met ongeveer 165.000 bezoekers vanuit 198 landen is Anuga de grootste Food-beurs ter wereld. Met bijna 7500 deelnemende stands is deze beurs enorm. Met gepaste trots was De Jong’s IJs dit jaar voor het eerst aanwezig op deze beurs. Om in contact te blijven met onze internationale klanten en om nieuwe concepten te laten zien aan nieuwe klanten.
Daarnaast zijn we op zoek gegaan naar de nieuwste trends op het gebied van ijs in het schap. Daarom zetten we ze graag voor je op een rijtje:
1) Vegan
De absolute trend is toch echt Vegan ice-cream. We zien het overal, in alle landen.
Wij maken al enkele jaren vegan ijs op basis van bijvoorbeeld kokos, amandelmelk, soya of als sorbet. Met onze klant Frozen Dutch introduceerden we een Vegan Dark Chocolate Awajun met stukjes cacao nibs en sinaasappel. Met de duurzaamste chocolade van de helden van ChocolateMakers in Amsterdam.
2) Duurzame verpakkingen
Pastic verpakkingen worden snel minder en vervangen door kartonnen verpakkingen. De traditionele pints kennen we al maar ook literbakken zijn er al in karton. Nieuw is echter niet alleen recyclebare bekers maar volledig bio degradable met houten lepeltje in de verpakking.
3) Low calorie ijs
Ondanks dat nu de grote merken nog dominant zijn in het schap met low calorie zien we op Anuga veel nieuwe ijsmerk(jes) met low calorie ijs. Ook wij maken het al enige tijd voor enkele merken en onder private label. We verwachten dat dit over 2-4 jaar ongeveer 1/3 van het schap zal beslaan in de supermarkt.
4) Natuurlijk ijs
Het klinkt uiteraard heel logisch dat ijs een natuurproduct is maar hier leggen fabrikanten nog even extra aandacht op. Voorbeelden als: “Zonder toegevoegde suikers” “Zonder geraffineerde suikers” “Glutenvrij” zien wij hier veel voorbij komen.
Ook bekend als clean label ijs en daar zijn wij al jaren goed in. Bijvoorbeeld door te zoeten met Honing, Agave, vruchtensuiker.
5) Alcohol ijs / Energy ijs
Ijs met alcohol neemt hier in Duitsland serieuze vormen aan. Een complete lijn met wijn-ijs. IJs met leuke likeurtjes. Of energy ijs. Ook deze concepten zullen we komend jaar tegen gaan komen in het vriesvak.