Vacature Patissier / IJsmaker 

In jouw functie binnen ons bedrijf ben je werkzaam in een snel groeiend bedrijf welke ijsproducten maakt op hoog niveau. Je bent medeverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en productie met betrekking tot onze welbekende ijsmakerij.

In deze functie verzorg en ontwikkel jij alle ijsproducten & heerlijkheden voor alle klanten. Je bereidt van verse melk en room een basismix waarmee je vele soorten slagroomijs maakt. En met veel vers fruit maak je luxe sorbet en sherbet ijs.

Kortom, je bent dé culinaire ontwikkelaar van nieuwe smaken en producten van De Jong’s IJs

Wie zijn wij?
De Jong’s IJs is een echt familiebedrijf, begonnen in 1947 met ijskarren en ondertussen uitgegroeid naar een grote lokale ijsmakerij waarin we 7 dagen per week vers ijs maken voor ijssalons, restaurants, en ketens van winkels en supermarkten. We zijn Nederlands grote ijscateraar en werken door heel Nederland, België en delen van Duitsland. We hebben een energie neutrale ijsmakerij en duurzaamheid is al tientallen jaren onderdeel van ons DNA.
We werken op hoog niveau door te kiezen voor verse, lokale en vooral duurzame ingrediënten. Werken met lage luchtopslag en veel mooie toevoegingen. Met in totaal honderden varianten ijs.

Wie ben jij?

De trends op het gebied van food, desserts en ijs volg je op de voet, niet alleen omdat je dat leuk vindt, maar ook om de ontwikkelingen toe te kunnen passen in je werk. Jij bent degene die nieuwe ijs smaken bedenkt. Nieuwe producten en mogelijkheden ontdekt voor ons bedrijf. Die samen met onze klanten/partners recepturen verfijnt. Dagelijks werk je in het team om onze klanten te voorzien van al haar bestellingen. Je kunt je verantwoording nemen vanaf de bestelling tot aan uitlevering en kun je plannen. Naast je dagelijkse werk als ijsmaker krijg je in de wintermaanden meer ruimte om aan ontwikkeling en onderzoek te besteden.

Je bent in staat om het team van ijsmakers te enthousiasmeren en weet je team mee te krijgen om dagelijks de productie te realiseren. Je deelt je kennis en
Daarnaast beschik je over de onderstaande eisen:

  • MBO niveau 3 werk- en denkniveau
  • Aantoonbare kennis van de basis kooktechnieken (patisserie / banketbakker is een pre)
  • Kennis van producten/ingrediënten en (de samenstelling van)
  • Flexibiliteit, zomers werk je langere dagen en meer dan winters. (tijden wisselen)
  • Minimaal 1 jaar ervaring in een soort gelijke functie

Wat wij jou bieden

Naast een fantastisch team in een zeer snel groeiend bedrijf bieden we je een salaris conform Horeca cao. Je mag onbeperkt ijs eten bij ons. En we vragen maar geven ook veel flexibiliteit. We helpen je met extra opleidingen tot ijsspecialist en blijven ruimte geven voor andere vervolgopleidingen.

Solliciteren

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wacht dan niet langer met solliciteren en stuur je CV en motivatiebrief naar romke@dejongsijs.nl t.a.v. Romke de Jong
Lijkt het een match dan nodigen we jou uit om samen een ijsje te eten.

 

 

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?