Veel gestelde vragen over onze vacatures

Hoeveel collega’s zijn er bij De Jong’s IJs?

Ongeveer 15 tot 25 mensen werken in vast verband bij De Jong’s IJs. Dit zijn functies op kantoor, productie en inpak. En omdat we een seizoensbedrijf zijn hebben we een enorme schil van flexibele collega’s. In de winter zijn dit ongeveer 10 mensen en zomers tot wel 50 extra collega’s. 

Hebben jullie ploegendiensten?

De productietak werkt zomers in 2 ploegen. Winters in 1 ploeg. In de zomer start de ochtendploeg om 07:00 tot 15:00 en de middagploeg is er van 15:00 tot ongeveer 22:00. Onze inpakkers werken overdag en niet in een ploegendienst. 

Waarop letten jullie bij het aannemen van nieuwe collega’s?

Uiteraard hangt dit af van je opleiding, je kennis en per ervaring. Nieuwe collega’s zijn een match als je het werk ook “ziet”. Pro actief bent, enthousiast en vooral betrokken. Mensen die graag de mouwen opstropen en aanpakken. 

Wat is de cultuur bij De Jong’s IJs?

Al sinds de oprichting in 1947 is De Jong’s IJs een familiebedrijf. De derde generatie staat nu aan het roer. We hebben en houden van korte lijnen. We spreken elkaar direct aan en gezien onze beperkte omvang in vierkante meters komen we elkaar ook elke dag tegen. Kom je werken bij ons dan werk je met een betrokken team van collega’s om onze missie om Europa’s duurzaamste ijsfabriek gestalte te geven met lekkere producten. Je inzet, betrokkenheid en houding zijn voor ons belangrijker dan je opleiding. 

Kan ik mezelf ontwikkelen?

Voor ijsmakers & productiemedewerkers en ijsmakers hebben we interne opleidingen op het gebied van HACCP, IFS, Interne audits en BHV. 
We hebben opleidingen tot ambachtelijk ijsbereider in samenspraak met het IJscentrum in Vlaardingen. En we laten externe partijen komen om de kwaliteit van opleiding van onze medewerkers op peil te houden. Verdere wensen op het gebied van leren zijn bij ons bespreekbaar als we elkaar samen kunnen versterken.

Hoe lang duurt het voordat ik een vast contract krijg?

Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zo snel mogelijk een vast contract krijgen. Dit gebeurt zodra duidelijk is dat de betreffende persoon geschikt is voor zijn/haar functie. Meestal starten we met een contract voor bepaalde tijd.

Staat je vraag er niet bij? Stuur ons gerust een bericht of bel ons!

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?