IJstrends 2019

De 6 ijs trends voor 2019

Al bijna 20 jaar gaan onze ijsmakers jaarlijks naar de badplaats Rimini in Italië. Daar komen uit bijna alle landen van de wereld ijsmakers samen voor de grootste ijsbeurs ter wereld. De Sigep. 28 hallen vol, 1250 standhouders en bijna 180.000 ijsmakers komen hier samen. Genoeg te zien dus. Daarom zetten we voor jou de ijssalon / ijs trends 2019 op een rij.

1. Meer biologisch

We zien een snelle groei in het aanbod van alles wat biologisch ijs is. Steeds meer smaken en grondstoffen. Maar ook verpakkingen. Bio lepeltjes, bekers en bakjes en ook hoorntjes en koekjes.Ook bij ons zul je dit jaar steeds meer biologische smaken in het assortiment vinden, uiteraard gemaakt van lokale biologische melk.

2. Dichte pozzetti’s zijn uit, open ronde bakken zijn in.

Alleen de naam is al prachtig Italiaans. Pozzetti. Ronde ijsbakken als een cilinder. Voorzien van een mooie deksel zoals hier boven. Het nadeel van deze dichte ijsbakken is dat je niet ziet hoe mooi de ijsmakers je ijsje hebben gemaakt. Dit jaar is het jaar van de grote omslag. Vorig jaar berichten we er al over. Bijna overal op de beurs zag je nog wel de ronde cilinders. Maar dan in een transparante ijsvitrine om het schep gemak van de cilinders te hebben maar de looks van een traditionele vitrine. Deze gaan we de komende jaren vaker zien terwijl we verwachten dat de dichte vitrines terrein verliezen. Want zeg nou zelf, dit ziet er toch heerlijk uit.

3. IJs machine & ijsvitrine in één.

Ook al een paar jaar op de markt maar nu bezig met een opmars. IJs maken in het klein. Leuk voor de beleving in een ijssalon of op plekken waar weinig ruimte is. Maar nu zien we het volop. Lange rijen met kleine ijsmachines voor de ultieme versbeleving. De disco verlichting vonden we wel heel heftig maar het idee is prachtig.

4. Patisserie

Dit jaar zag je naast heel veel lekkere bakken met ijs ook heel veel mooie ijstaarten, ijsgebak, ijsbonbons en nog meer lekkere dessert. De grondstof leveranciers hebben door dat de wereld klaar is voor meer luxe patisserie. Dus als je nog moet bouwen? Zet er gewoon maar nog zo’n grote vitrine naast of een luxe staande vitrine. De foto’s zeggen eigenlijk wel genoeg.

5. Zwart is het nieuwe wit

In 2017 alweer werd de kleine ijssalon Little Damage uit Los Angeles in een klap wereldberoemd met het zwarte softijs en dito ijshoorns. Het effect van instagram was nu ook merkbaar in de ijswereld. (220.000 volgers) Nu zie je ook in Sigep in bijna elke vitrine wel een bak zwart ijs. Gekleurd door kokosschil, houtskool of zwarte sesam. En met een kek zwart hoorntje heb je ook dit jaar een “insta worthy” ijsje…

6. Unicorn ijs

Tuurlijk, alles wat unicorn is is hot. Dus maken de ijscomannen het unicorn ijs ‘cool’. We zien het op bijna elke stand. Het blauwe ijs wordt nu natuurlijk gekleurd. Daarna wordt het unicorn ijs voorzien van een heuse glitterlaag (topping) en gedecoreerd met prachtig suikerwerk.

Wil je op de hoogte blijven van alle noviteiten die we vanuit Italië meenemen naar Nederland? Blijf ons volgen op Facebook en Instagram of zoek op de bekende hashtag en ons adagium: #overaldejongsijs


De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?