Frysk Streek IIs

Frysk Streek IJs

It béste fan Fryslân, (Het beste van Friesland)

Sinds 2017 zijn de ijsmakers van De Jong’s IJs gestart met een nieuwe lijn ijs, Frysk streek iis. Oftewel Fries streek ijs. De leukste en lekkerste Friese traktaties in een ijsvorm. Onze ijsmakers willen niet alleen de meest duurzame en mooie ijsjes maken maar ook u laten genieten van deze Friese ijs specialiteiten.

Smaken

Het “Fryske Streek IIs” bevat een range van smaken. De basis is gelijk, echt roomijs gemaakt met echte volle melk en slagroom. Momenteel kun je het Fryske Streek IIs bestellen bij de HANOS en bij Krikke Culinair Partner. Het streekijs is leverbaar in de volgende smaken:

Oranjekoek ijs (2,3 liter)

Heerlijke oranjekoek kruiden met amandel en het roze glazuur als stukjes erdoorheen. Een typische Friese lekkernij.
Frysk Streek ijs - Oranjekoek

Sûkerbôle ijs (Suikerbrood ijs) (2,3 liter)

De beroemdheid van het Friese suikerbrood is de provincie grenst al lang voorbij. Door het hele land kom je het Friese suikerbrood tegen. Een romige basis met een vleugje brood en kaneel. Gevuld met echte stukken suikerbrood (uiteraard van de Friese bakkers) en de bekende kleine suikerparels.

Frysk Streek ijs - Sûkerbôle

Fryske dúmkes (Friese duimpjes) (2,3 liter)

Het bekende “vingerkoekje” herkenbaar aan een amandel en anijs smaak. Wij maken er heerlijk ijs van met echte koekjes er doorheen. (Uiteraard gemaakt door Friese bakkers.)

Frysk Streek ijs - Fryske Dúmkes

Vanille bourbon (2,3 liter)

Alhoewel we geen echte vanille in Friesland hebben groeien zijn de rest van de ingrediënten wel zo lokaal mogelijk gehaald. Daarom hebben we deze vanille wel toegevoegd in ons assortiment, want welk restaurant of horecazaak gebruikt nou geen vanille ijs? Dan is de meest duurzame en lokale variant natuurlijk ook de leukste.

Frysk Streek ijs - Vanille

 

Aardbei sorbet ijs (2,3 liter)

Bomvol echte en verse aardbeien die wij pureren in onze eigen ijsmakerij is dit de verrassende sorbet variant in ons assortiment. Dit ijs bevat 0% vet en is daarmee ook geschikt voor lactose-intolerantie. Met meer dan 35% vrucht is dit sorbet ijsje een hit op elk terras.

Frysk Streek ijs - Sorbet Aardbei

Meer weten over ons Frysk Streek IJs? Neem gerust contact met ons op!

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?