Bouwen, stapelen, genieten

Groeipijn?

Groeipijn?

Het lijkt een luxeprobleem en toch brengt het elke keer weer heel veel uitdagingen (en een beetje gezonde stress). Groei. De laatste 2 jaar gaat het heel hard bij onze ijsfabriek. We maken voor steeds meer fantastische klanten ijsjes en het gaat ook steeds meer de grens over. Voor ijssalons, horeca en supermarktketens.
Onze ijsfabriek is ooit gebouwd als opslagloods voor onze 10 ijskarren (2009) met een ijskeuken(tje). Wat we vroeg in de ochtend maakten, werd gedurende de dag verkocht met onze ijskarren en in de avond was de vriezer leeg en de geldlade (hopelijk) vol. Met een vriezer van 4m2 konden wij ons bedrijf meer dan prima runnen.

Met nieuwe klanten als ijssalons en ijssalon ketens moest er ook voorraad gemaakt worden en met retail klanten ook nog een keer vreselijk veel verpakkingsmateriaal opgeslagen worden. Naast de verbouwingen van afgelopen jaar hebben we dit jaar weer flinke stappen gezet en daar nemen we je graag in mee.

Nieuwe aanbouw

Aangrenzend aan onze ijsfabriek is een ruimte van in totaal ruim 300m2 bijgekomen.
Hierop is een volledige etage geplaatst voor de nieuwe entree voor medewerkers. Nieuwe kantine en opslag voor dozen en golfkarntonnen verpakkingen

Productie los van ijskarren & events

In 2019 is letterlijk een knip gemaakt in beide business units: De ijskarren/events tak is verhuisd naar Skipmakker 2c met eigen ingang en de unit productie heeft nu meer ruimte. Ook het productiegebouw is compleet voorzien van een extra etage voor opslag van ijsbekers die klanten hier in opslag geven.

Nieuwe hal, nieuwe vriescel

Nu een nieuw gedeelte in gebruik is genomen is daar gelijk een vriescel voor een kleine 40 pallet plekken gerealiseerd. De expeditie heeft nu haar eigen ruimte waar ook gelijk een apart magazijn gebouwd is voor al onze biologische ingrediënten. Deze staan fysiek nu niet meer in verbinding met ons reguliere magazijn.

De ijsfabriek

In de ijsfabriek is fors geïnvesteerd in nieuwe machines en automatisering. Slechts 2 ijsmakers zijn minimaal nodig per ploeg in de productiehal. En met een capaciteit van ongeveer 1800 liter ijs per uur kunnen we genoeg ijsjes maken.

Duurzaam?

Zoals elke stap die wij maken staat duurzaamheid voorop. Als energieneutrale ijsfabriek zijn de voorbereidingen getroffen voor alweer een kleine 300 zonnepanelen in 2020 om zo ook met de groei nog steeds energieneutraal ijs te kunnen blijven maken. Met de restwarmte van de nieuwe machines verwarmen wij al onze kantoren.
Lees hier meer over alle stappen die we al maken om fossielvrij te kunnen werken.
Ook op het gebied van afval maken we meters. Veel verpakkingen in plastic laten we weg. Een mooi voorbeeld zijn onze mobiele melktanks ivp wegwerk plastic containers voor melk. (ouderwets wordt nieuwerwets)

Meekijken?


Wil je zien hoe het er aan toe gaat bij ons? Kijk dan mee.

En als je bovenstaande samenvat, dat doet dat groeien echt geen pijn. Het voelt als een compliment van onze klanten & partners. En een compliment voor onze medewerkers die midden in het hoogseizoen overal producten verplaatst zien worden en moeten zoeken. Maar die er wel met ons de schouders onder zetten om dit bedrijf weer naar een volgende stap te loodsen. En dat doet geen pijn maar geeft een fantastisch gevoel.

Tot snel, groet
Romke

(Romke de Jong is eigenaar van De Jong’s IJs B.V. en schrijft af en toe over zaken die spelen in en om zijn bedrijf of te maken hebben met zijn grote passie: IJs)
Volg ons op instagram om mee te kijken achter de schermen

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?