De voorbereidingen van seizoen 72

Na een fantastisch 2018 waarin we heel hard zijn gegroeid en waarin het ijsseizoen tot oktober doorliep, gaan we door naar ons 72e ijsseizoen. We hebben niet stil gezeten en zijn in één stuk doorgegaan met de voorbereidingen en hebben uiteraard de leukste nieuwtjes voor je op een rij gezet.


Meer Foodtrucks

Elk seizoen denken we, de Foodtruck hype zal toch eens over gaan. Maar elk seizoen zien we dat onze prachtige ijs foodtrucks heel veel festivals bezoeken. Daarom hebben we wederom een klassieke Citroen HY toegevoegd aan de collectie met een uniek Yoghurt concept.Daarnaast hebben we van een klassieke Volkswagen kever een cabrio ijswagen gemaakt.In Maart laten we je deze nieuwe snoepjes graag aan je zien. (en natuurlijk de rest van het festival seizoen)P.S. Hier is de kale foodtruck nog in gebruik op de bruiloft van onze operationeel manager Marjan Duin, die nu Marjan de Jong…

Meer capaciteit in de ijskeuken

Afgelopen jaar hebben we meer ijsjes gemaakt dan ooit. Ook in alle soorten. Biologisch, Fair trade, Vegan, Low calorie en in de ijskeuken hebben we niet alleen lange dagen gemaakt maar ook lange weken, maanden. (Hulde aan onze ijsmakers) daarom hebben we weer nieuwe ijsmachines aangeschaft om de huidige capaciteit te kunnen verdubbelen. Meer opslagtanks voor melk en ijsmix zodat we langer en meer ijs per dag kunnen maken.Nog steeds door onze echte ijsbereiders met de mooiste en duurzaamste ingrediënten.

De meest duurzame ijsmakerij

Om onze energie-neutrale ijsmakerij verder te verduurzamen is er deze winter fors geïnvesteerd om ook ons waterverbruik tot een minimum te beperken. Met een speciaal aangelegde ijswaterinstallatie komt ons koelwater niet langer vanuit de kraan maar in een gesloten systeem wat water afkoelt. De restwarmte gebruiken wij voor het verwarmen van onze kantoren en het voorverwarmen van ons spoelwater. Tevens koelt dit water al onze rijpingsvaten die hierdoor geen energie verbruikende compressoren meer nodig hebben.

Nieuw vrieshuis

In 2018 plaatsten we al een nieuwe vriescel in onze ijsmakerij maar door de snelle groei pakken we het in 2019 iets groter aan. Nu wordt er hard gewerkt om dit nieuwe vrieshuis, goed voor nog eens 60 extra pallet plaatsen te installeren.

Veel nieuwe collega’s

Nog belangrijker dan alle nieuwe machines en materiaal zijn onze medewerkers, onze ijshelden. En afgelopen jaar hebben ze heel hard gewerkt. En aangezien we verwachten dat we dit jaar opnieuw hard doorgroeien met veel nieuwe en leuke partners, starten in januari en februari een aantal nieuwe gezichten. In de ijskeuken, als event manager, op kantoor om de backoffice draaiende te houden en op de afdeling kwaliteit en food safety. Binnenkort stellen we ze aan je voor. Klaar voor ons 72e ijsseizoen van ons mooie familiebedrijf.Hou onze Instagram pagina in de gaten voor het aller allerlaatste nieuws @dejongsijs of volg op Facebook en Instagram onze favoriete hashtag: #overaldejongsijs We zien je hopelijk snel.

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?