De energieneutrale ijskar op zon

Een energieneutrale ijsfabriek was reeds gelukt. We zitten vol in het circulair maken van al onze producten. Van reststromen van andere fabrieken maken wij heerlijke smaken ijs en onze reststromen willen we gebruiken als voer voor jongvee.
Maar op festivals willen we ook zonder energie kunnen. Geen stekker in een stopcontact van een dieselaggregaat. Het past niet bij ons, niet bij onze visie over hoe wij het duurzaamste ijsje van Nederland maken.

Met deze vraag benaderden we DORP.
In DORP werken studenten aan een circulaire economie in 2050. Op dit zevendaagse innovatiedorp voorafgaand aan en tijdens het festival Welcome to The Village in Leeuwarden, wordt er jaarlijks gewerkt om samen om duurzame projecten te bedenken, ontwikkelen en ook meteen te testen. DORP 2019 vond plaats van 15-21 juli.

En op de donderdag was het zo ver. Het werkte. Een koude ijskar, vers gemaakt schepijs van duurzame melk, boter en room ging de ijskar in en werd als test verkocht. In het weekend is meer kennis opgedaan over signing, communicatie en de werking en duur van batterijen.

Trots zijn we dan ook op het hele DORP Team, haar coaches en ondersteuning zodat wij gelijk in september beginnen met de eerste 4 compleet energie-neutrale ijskarren die jij volgend jaar op de grote festivals tegen gaat komen.

Het Friesch Dagblad schreef hier ook een mooi stuk over voor ons, “De Tesla onder de ijskarren staat binnenkort op festivals”.

Met dank aan:
DORP, zie hier voor wat ze doen en nog gaan doen. 
Klant in Zicht, voor de mooie foto’s en hun aanwezigheid.

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?