Omdat het nog lang geen winter is...

De lekkerste Kerst ijsjes

Jaahaa, we weten het. Het moet bij het schrijven van dit blog nog zomer worden en wij zitten alweer met ons hoofd in kerstsferen. Het is een beetje het lot van ijscomannen en ijsvrouwen die veel ijsjes maken voor supermarkten. Deze grote supermarkt ketens werken al snel een jaar vooruit en wij denken dan graag mee. Want voor veel klanten in heel Europa mogen wij werken aan de meest bijzondere ijsjes voor feestdagen. Daarom speciaal voor jou onze top 35! En een paar zijn zo bijzonder dat we er graag wat over vertellen! Maar voor we dat doen, kunnen we ons ook voorstellen wat we nog meer doen aan kerst ijs? Wat dacht je van onze ijstaarten? Kijk op deze pagina voor meer nieuws over het lekkerste kerst dessert!

Candy Cane

Candy cane-ijs is zo lekker vanwege de combinatie van de frisse, pepermuntsmaak van de candy canes (zuurstokken) en de romige, zachte textuur van het ijs. De zoete smaak van het ijs en de knapperige stukjes candy cane zorgen voor een perfecte balans van smaken en texturen.

Gingerbread ice-cream

Gingerbread roomijs is zo lekker tijdens de feestdagen vanwege de warme en kruidige smaken die perfect passen bij de gezellige en feestelijke sfeer. Het ijs heeft een rijke, romige textuur en is gevuld met de smaak van gember, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel, die samen een heerlijk gebalanceerde en complexe smaak creëren. Het is een perfecte aanvulling op elk dessertmenu en past perfect bij andere feestelijke smaken zoals kaneel, chocolade en karamel. Gingerbread roomijs is een feestelijke traktatie die je helpt om in de feeststemming te komen.

Pumpkin Cheesecake ijs

Pumpkin ijs is erg populair in Amerika. Vanwege de traditionele associaties met de herfst- en wintermaanden, die veel Amerikanen als een bijzonder gezellige tijd beschouwen. Wij maken dit ijs met kwark, volle room, met pompoenpuree en specerijen zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel, die populair zijn in veel traditionele Amerikaanse gerechten en desserts. Bovendien worden pompoenen vaak geassocieerd met Halloween en Thanksgiving, wat bijdraagt aan de populariteit van het ijs tijdens deze feestelijke periodes.
Het ijs is ook erg veelzijdig en kan worden gecombineerd met andere smaken zoals karamel, chocolade en pecannoten, wat bijdraagt aan de populariteit ervan als een traktatie voor het hele jaar door.

Rocky Road

Om in Amerika te blijven: Rocky Road-ijs is een populair ijsje. Het is gemaakt van een romige chocoladebasis, gevuld met stukjes marshmallow en amandelen. Voor liefhebbers kunnen wij ook stukjes koekjesdeeg of andere noten toevoegen.
De populariteit van Rocky Road-ijs gaat terug tot de jaren 1920, toen het werd gemaakt om de harde tijden van de Grote Depressie te verzachten. Het ijs was betaalbaar om te maken en de stukjes marshmallow en amandelen werden toegevoegd om een beetje extra textuur en smaak te geven.
De chocoladebasis is rijk en romig, terwijl de stukjes marshmallow en amandelen een knapperige, lichtzoete smaak toevoegen aan het ijs. Bovendien zijn de stukjes marshmallow zacht en taai, waardoor het ijs nog meer textuur krijgt.

Kerstkransjes ijs

Kerstkransjes koek ijs (Christmas cookie ice-cream). Het klinkt wat tegenstrijdig en toch doen we het echt. We malen duizenden kerstkoekkransjes stuk om ze in ons ijs te doen. Het resultaat. Een lekker koek ijsje met stukjes koek en heel veel kleurrijk musketzaad. Een explosie van kleur, smaak en textuur. En iets unieks op je bord tijdens het kerstdiner. Maar ook buiten de feestdagen een echte heerlijke uitdaging om te proberen.

Dit was onze top 5. We maken deze lekkere smaken vaak in de traditionele halve liter beker of de 900ml verpakking. Dus wellicht kom jij deze winter ons ijs wel ergens tegen in een supermarkt bij jou in de buurt. Meer weten over al onze verpakkingen? Klik dan hier. Of klik hier voor onze nieuwe producten dit jaar.
Wil je de rest van de top 35 weten? Scroll snel naar beneden.

Kaneelijs,
Peperkoekijs,
Speculaasijs,
Appelkruimelijs,
Gemberijs,
Cranberryijs,
Anijsijs,
Witte chocolade-ijs,
Kaneel-karamel-ijs,
Zwarte sesamijs,
Roze peper-ijs,
Chocolade-kaneelijs,
Hazelnoot-pralinéijs,
Vijgenijs,
Truffelijs,
Earl Grey thee-ijs,
Peren-karamelijs,
Marsepeinijs,
Kaneel-pompoenijs,
Sinaasappel-gemberijs,
Kaneel-appelijs,
Kruidnotenijs,
Yoghurtijs met cranberry ijs,
Kruidige sinaasappelijs,
Chai latte-ijs,
Appel-kaneel-yoghurtijs,
Karamel-zeezoutijs,
Kaneel-honing-ijs,
Vijgen-walnoot-ijs,
Chocolade-kruidnagel-ijs

P.S. Deze haalde de top 5 net niet maar oh wat blijft hij lekker. Earl Grey thee ijs. Earl Grey thee ijs is heerlijk vanwege de subtiele en verfijnde smaak van Earl Grey-thee, gecombineerd met de romige textuur van het ijs. Earl Grey-thee wordt gemaakt van zwarte thee en bergamotolie, wat een subtiele en citrusachtige smaak geeft aan het ijs. Het resultaat is een heerlijke traktatie die zowel verfrissend als verfijnd is. Earl Grey thee ijs is een geweldige keuze voor liefhebbers van thee en ijs die op zoek zijn naar een unieke en smaakvolle traktatie.

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?