7 goede redenen om te komen werken bij De Jong’s IJs

Ben jij op zoek naar de lekkerste bijbaan dit seizoen? Wij leggen je graag uit waarom dit nou zo leuk is.

1) Werken met je vriend(inn)en

Elk jaar weer zoeken we tientallen nieuwe collega’s. Dus als we een vacature op hebben staan dan kunnen je vrienden, vriendinnen, neven, nichten, teamgenoten van sport, klasgenoten ook gewoon solliciteren. En werken met bekenden maakt het natuurlijk ook wel een beetje leuker. (of met je schoonzus zoals Silke en Nynke hieronder)

2) Je komt overal

Je ziet niet voor niets overal de hashtag #overaldejongsijs voorbij komen. Werken bij ons betekent dat je door heel Nederland (en soms daarbuiten) komt.
Bij ons werk je achter een ijskar, in een foodtruck of in mobiele ijssalons of Frozen Yoghurt bars. Maar heel veel evenementen en festivals en evenementen zijn buiten Friesland. Dus van Groningen naar Amsterdam en van Gorredijk naar Zeeland. We nemen je overal mee naar toe.

3) De leukste festivals

Bij ons is geen dag gelijk. Soms sta je met je ijskar slechts 3 km van Gorredijk op een van onze standplaatsen die we al meer dan 70 jaar bezetten. Maar ook zie je ons op Lowlands, Keukenhof in Lisse, North Sea Jazz, Concerten van Mojo, Down the Rabbit hole, en nog bijna 60 meer. Maar soms hebben we je ook gewoon nodig in onze prachtige ijskeuken waar we ijsjes maken voor heel veel supermarkten in binnen en buitenland.

4) Flexibel rooster

Uiteraard rekenen we op je met belangrijke feestdagen en dagen dat we heel veel festivals tegelijk hebben. Maar bij ons kun je tweewekelijks je beschikbaarheid opgeven. Zo houden we rekening met jou agenda en werk je wanneer jij wilt.
Uiteraard vragen we van jou ook flexibiliteit. Als het heel druk is, of ineens mooi weer is gaan we er vanuit dat je ons ook komt helpen.

5) Veel uren = Goed verdienen

Bij ons niet 2 a 3 uurtjes werken op een dag. Met een festival ver weg ben je soms zo maar 10 uur weg. Bij De Jong’s ijs betalen we al je reisuren. Dus als je 6 uur werkt en 4 uur in de auto zit krijg je bij ons de volle 10 uren uitbetaald. Dan tikt je salaris snel door.

6) Wekelijkse betaling

Je krijgt van ons nog een opslag op het Horeca CAO van € 0,50 per uur. En daarnaast betalen we je loon wekelijks uit ipv maandelijks. Lekker snel je geld dus.

7) Onbeperkt ijs eten

Dit lees je goed. Wij weten dat wij de lekkerste verse en duurzame ijsjes maken. Dat smaakt naar meer. Na werktijd mag je zoveel ijs eten als je wilt. Spoiler Alert: Uit ervaring weten we dat je een paar keer probeert een zo groot mogelijk ijsje te eten maar dat je daarna ook gelukkig bent met een kleiner ijsje. Maar probeer ons maar uit 🙂

8) Je leert ook bij ons

Bij ons leer je hoe je met gasten om gaat. Hoe je zelfstandig werkt maar ook in teamverband complete evenementen draait. Je leert sneller hoofdrekenen en met geld om te gaan. We leren alles over Hygiene (HACCP). Je kan omgaan met gezonde drukte en verrast elke klant met een glimlach.
Overtuigd? Beleef een prachtige zomer samen met ons en kom bij ons geld verdienen werken. Kijk hier voor de vacature! 
Stuur je sollicitatie naar eindbaas Marjan Duin via marjan@dejongsijs.nl
Voor veel nieuwe collega’s is dit de eerste vakantiebaan of bijbaan. Omdat we je verantwoordelijk maken in ons bedrijf verwachten we dit ook als je solliciteert. Mail ons dus waarom je graag bij ons wilt werken en maak een CV. Die hoeft helemaal niet lang maar we willen graag weten wie je bent en wat je bezig houdt. 

De energie neutrale ijskar op zon

Een energieneutrale ijsfabriek was reeds gelukt. We zitten vol in het circulair maken van al onze producten. Van reststromen van andere fabrieken maken wij heerlijke smaken ijs en onze reststromen willen we gebruiken als voer voor jongvee. Maar op festivals willen we ook zonder energie kunnen. Geen stekker in een stopcontact van een dieselaggregaat. Het …