Kwaliteit & Veiligheid

Certificeringen

Certificering & Hygiëne 

Onze ijsfabriek voldoet op het gebied van certificering aan de hoogste hygiene en kwaliteit eisen. Wij werken volgens HACCP richtlijnen omtrent het kwaliteitsplan van ons totale bedrijf. Met een verbouwde productiehal in 2018 zijn wij ij(s)zersterk in kwaliteitschecks. Onze ijsfabriek is ingedeeld in 2 secties. In het ‘melklokaal’ staat onze mixplant waarin wij rauwe zuivel pasteuriseren en homogeniseren en middels een ijswater installatie direct van 82 graden terugkoelen naar 4 graden celsius. In de productiehal rijpen wij de ijsmix minimaal 24 uur en brengen deze op smaak. Na dat het ijs uit de machines komt gaat het direct een ‘blast chiller’ in waar het bij bijna -40 snel diep ingevroren wordt. Wij kunnen rond de 1500 liter ijs per uur maken. 

De IFS Food Standard is een door de GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende standaard voor het auditen van voedselproducenten. De focus ligt op voedselveiligheid en de kwaliteit van processen en producten. Het gaat om voedselverwerkende bedrijven en bedrijven die losse voedselproducten verpakken. De norm is belangrijk voor alle voedselproducenten, vooral voor degenen die private labels produceren, omdat deze veel eisen bevat met betrekking tot de naleving van klantspecificaties.

COKZ

Doordat wij echte volle melk gebruiken van lokale boeren. (zie onze partners) vallen wij onder het Centraal Orgaan Kwaliteit Zuivel. Dit instituut controleert onze monsters en ons complete proces van het verwerken van melk tot ijs. En geeft ons hierop haar certificering.

SKAL

Skal Biocontrole zet zich als onafhankelijk toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.
Een voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Het biologisch keurmerk mag alleen gebruikt worden door biologisch gecertificeerde bedrijven. Het woord ‘biologisch’ is een wettelijk beschermde term. De Jong’s IJs is gecertificeerd en kan voor al haar klanten recepturen indienen bij SKAL.

Download hieronder ons SKAL BIO Certificaat

HACCP

De Houwers groep is onze externe auditeur en bezoekt ons meerdere malen per jaar voor onze HACCP certificeringen. Als enige bedrijf in Nederland is de Houwers Groep als inspectie-instelling geaccrediteerd op het gebied van voedselveiligheid. Uniek in de inspectiewereld. Daarnaast is het zelfcontrole systeem als eerste in Nederland geaccepteerd door de NVWA. De Jong’s ijs haalt via de Houwers Groep haar inspecties op het gebied van HACCP. Deze zijn uiteraard altijd opvraagbaar voor onze klanten.

Monstername Eurofins

Eurofins is onze partner op het gebied van micro biologisch onderzoek. Zij onderzoeken in het lab of er micro-organismen voorkomen in producten waar mensen ziek van kunnen worden. Daarnaast onderzoeken wij voedselbederfverwekkers,  micro-organismen, die een product laten bederven en de smaak, structuur en geur aantasten, waaronder melkzuur bacteriën, gisten en schimmels.
Eurofins haalt maandelijks monsters op bij De Jong’s IJs en haar keten partners. Ook hier zijn alle rapporten opvraagbaar voor onze klanten en partners.

Externe Audits

Daarnaast wordt ons bedrijf bezocht door externe auditeurs van onze klanten, partners en leveranciers. Zij mogen ten alle tijden inspecties bij onze ijsfabriek uitvoeren om te waarborgen dat de hoge kwaliteitsstandaarden van De Jong’s IJs geborgd zijn. Meer weten over alle mogelijkheden van de hoge kwaliteit van ons ijs? Neem gerust contact met ons op.

Beter Leven Keurmerk

De Dierenbescherming, Stichting Natuur & Milieu en de Vogelbescherming Nederland werken gezamenlijk aan het ontwikkelen van duurzame en diervriendelijke melkveehouderij, inmiddels concreet uitgewerkt voor 1 & 3 ster van het Beter Leven keurmerk. Deze criteria zijn openbaar gemaakt. De Jong’s IJs voldoet met haar biologische ijs aan de eis (leuke woordspeling) van het 3 sterren Beter Leven criteria. Het hoogst haalbare voor dierenwelzijn. Trots zijn wij dan ook dat we in de loop van 2019 zullen starten met het maken van duurzaam ijs met oog voor dierwelzijn.

De Jong's IJs

Instagram

Kan ik je ergens mee helpen?